wicca butterfly
wat zijn totemdieren

Totemdieren of Krachtdieren stammen uit de traditie van de Native Americans (indianen). De dieren hebben eigenschappen waar je bepaalde boodschappen in kunt ontdekken, ook kun je er bepaalde krachten aan ontlenen. Totemdieren kunnen een gids of een helper voor je zijn en je beschermen in de spirituele wereld en in je dromen. Maar ze kunnen je ook helpen om je levenslessen te leren.


Je krijgt in je leven met meerdere totemdieren te maken. Hoewel meestal maar één totem zich het sterkst in ons leven manifesteert (LevensTotem), spelen andere wel degelijk een rol. We kunnen bijvoorbeeld ook een totem hebben voor één bepaalde dag (BoodschapTotem), of een totem kan ons bijstaan gedurende een moeilijke periode in ons leven (ReisTotem).


Elk dier heeft je iets unieks te bieden. We moeten allereerst een begripvolle relatie met onze totems ontwikkelen, want we kunnen er alleen mee communiceren als we hen respectvol behandelen en hun manier van in het leven staan leren begrijpen. Het Medicijn van onze totemdieren zal pas in ons kunnen werken wanneer we onze totemdieren eren en respecteren. Hoe groter ons respect, hoe belangrijker de plaats is die we onze totem in ons leven geven, en hoe machtiger en effectiever hij kan worden.


Door je te verdiepen in je Totemdieren kun je ontdekken wat voor soort Medicijn het dier je te bieden heeft en hoe het je kan helpen in jouw eigen leven. Het is belangrijk om te beseffen dat elk dier als het ware in iets speciaals is gespecialiseerd.